Bemutatkozás, motiváció

G.G. Knox adatlapja


Eredeti név: Gutási Gábor
Születési idő: 1983.05.09.
Születési hely: Jugoszlávia, Zenta
Szülő város: Szerbia, Magyarkanizsa (Vajdaság)
Lakóhely: Magyarország, Szeged
Végzettségek: gépésztechnikus, mérnök informatikus
Családi állapot: nős, 1 kisfiú édesapja
Hobbi: Blogolás, Olvasás, Filmezés, PlayStation-özés
Korábbi, saját blogok: Kriszta és Gábor nagy napja, Nagyvárosi panaszláda, Apuci blog
Írásban szerzett tapasztalat: 5 év újságcikk írás, 3 év PR/SEO cikk írás, 2 év blogolás
Kedvenc stílus: thriller, pszichológiai thriller, krimi
Regény, amely az írásra ösztönzött: Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Miről szól ez a blog és miért készült?

Már több, mint 15 évvel ezelőtt kacérkodtam a gondolattal, hogy egyszer majd saját könyvet adhassak ki. Bár kezdetben egy egyszerűbb szakácskönyvben gondolkodtam, később már szakmai könyv kiadásán jártak a gondolataim, végül mégis egy sokkal izgalmasabb terület csavarta el a fejemet. Nagy filmrajongóként megszámlálhatatlan thrillert és krimit néztem már végig, és úgy éreztem eljött az én időm, hogy saját gondolataimat és ötleteimet is virtuális papírra vessem, mint regény író.

Az írás nem áll tőlem távol, hiszen egyéni vállalkozóként, a webfejlesztés és Facebook üzleti oldal kezelés mellett, kreatív tartalomkészítéssel, szövegírással is foglalkozom. Csak tavaly, közel másfél millió eladott karaktert értékesítettem, és számos elégedett, állandó ügyféllel dolgozom jelenleg is. 2010 és 2015 között egy vajdasági újságban jelentek meg szakmai írásaim, állandó saját informatikai rovatomban, de több blogot is üzemeltettem az elmúlt évek alatt.

Bloggerként először saját esküvőnk szervezésébe engedtem bepillantást (https://lakodalom.wordpress.com), majd miután Szegedre költöztem, a Nagyvárosi Panaszláda kritikus blog írójaként fogalmaztam meg az itt tapasztalt érdekes szituációkat (https://nagyvarosi-panaszlada.blog.hu). Az utóbbi évben pedig a családalapításról, a kisfiamról és az apaságról posztolgattam rövidebb és hosszabb írásokat az Apuci.blog digitális hasábjain (https://apuci.blog).

2019 áprilisában azonban nagy elhatározásra jutottam: a bloggerkedésben egy kis szünetet tartva, minden szabad kapacitásomat a könyvírásnak szentelem. Ebben támogat párom és kisfiam, valamint a szüleim és testvérem is. Több barát, ismerős és internetes segítő is lelkesít és szerencsére mentorom is akad.

Mivel még csak idén kezdtem el az első betűket papírra vetni, úgy gondoltam, hogy egy blog megfelelő helyszíne lehet a könyvkiadás rögös útjának bemutatásához. Itt szeretném publikálni a különböző fázisokat és olyan információkat, amelyekre én magam sem gondoltam volna, még nem kerültem kapcsolatba a könyvírással és a könyvkiadással. Továbbá, nem titkolt célom, hogy még a regény megjelenése előtt közönséget gyűjtsek a blogom által, akik velem együtt várják majd annak kiadását.

Tarts hát velem, ha Téged is érdekel a könyvkiadás menete az üres laptól, a vázlaton és az egyes fejezetek megírásán át, a könyvbemutatóig, majd a kiadott könyv marketingeléséig!