Így készül egy könyv!

Egy évnyi aktív blogolás után, pihenő pályára helyeztem az apukás blogomat, hogy minden kapacitásomat a könyvírásnak szentelhetem. Azonban, hogy a blogger énemet is kiéljem, úgy döntöttem, egy online felületen nyújtok betekintést a készülő regényem megvalósítási folyamataiba. A könyvírás ugyanis sokkal összetettebb mint gondoltam. Ezt a folyamatot pedig ebben a blogban szeretném bemutatni mind a leendő olvasóimnak, mind pedig a hozzám hasonló, első könyv előtt álló grafomániásoknak. 😁

Hogyan készül el egy könyv?

Ebben a blogban talán erre is választ fogok tudni adni, hiszen egészen a fehér lap félelmetes látványától a kézben fogott könyvig mindent be szeretnék mutatni. A különböző blogbejegyzéseim segítséget kívánnak nyújtani más, első könyvük írása előtt álló lelkesedő hobbi íróknak és azoknak az olvasóknak is, akik szeretnének bekukkantani a színfalak mögé.

Célom, hogy megmutassam, milyen rögös az út az ötlettől a megvalósításig, ha könyvkiadásról van szó.

Olyan kérdésekre keresem a választ e blogban mint, hogy:

  • A született tehetség, az erős nyelvtani érzék vagy az elolvasott könyvek száma befolyásolja-e jobban a kezünkből kiadott végleges anyagot?
  • Mikre és kikre lesz szükségünk ha regényt szeretnénk írni és kiadni?
  • Magunk adjuk ki a könyvünket vagy keressünk egy könyvkiadót?
  • Mennyi anyagi és szakmai befektetést igényel egy könyv megszületése?
  • Mennyi pénzt lehet keresni a könyvírással manapság?
  • Író és író között is van különbség?
  • Kiadót keressünk vagy magán úton adjuk ki inkább a könyvünket?

Célom a bloggal és a leendő könyvvel

Mivel én magam is örültem volna, ha egy helyen megtalálok mindent, ami a könyvírással és könyvkiadással kapcsolatos, ezért segítségként szeretném másoknak bemutatni az utat, ahogyan az ötletből a vázlaton át, végül kézzel fogható könyv válik. Nem titkolt célom, hogy még a saját könyvem kiadása előtt, akár egy kisebb közösséget is építsek magam és a leendő könyvem köré, akik megvásárolják és el is olvassák azt.

Örömmel töltene el, ha másokkal együtt izgulhatnám végig az alkotási folyamatot és együtt várhatnám Veletek a nyomdából kikerülő anyagot.

Hamarosan jövök a részletekkel! 😉