Kiadtam első mesekönyvemet

Kiadtam első mesekönyvemet

Noha ezt az írói oldalt azért hoztam létre, mert elkezdtem egy izgalmas thrillert írni, időközben egészen más területekkel kezdtem el foglalkozni. Nem csakhogy elköltöztünk Szegedről Mórahalomra, s közben a városi panelt lecseréltük egy szép kertes házra, de megszületett kislányom, Zita is. Közben új munkahelyem lett és már nem csak egyéni vállalkozóként tevékenykedem mint webfejlesztő. Boti kisfiam pedig már iskolába jár. Szóval a feje tetejére állt az életem.

Kiadtam az első mesekönyvemet

Bár az írás a munkám során sem mellőztem, hobbiként a komolyabb thrillerről átpártoltam a könnyedebb, apukás szerepemhez is jobban illeszkedő mesékre. Gyerekkori élményeimet fogalmaztam meg és adtam ki Gabi-Csabi kalandjai: A nyaralás című mesekönyv formájában.

A főszereplők természetesen valós személyek, hiszen testvérem, anyukám és apukám is helyet kapott a mesében. A történetek jó része pedig valóban megtörtént eseményeket dolgoz fel. A mese még a 90-es évek elején játszódik és egy horvátországi nyaralás emlékét eleveníti fel. A főszereplők pedig izgalmas, fiús, nyaralós kalandokban vesznek részt.

Találkoznak halakkal, skorpióval és kígyóval, rendeznek focimeccset, futóversenyt és egy romos várat is meglátogatnak, de a nyolc fejezetben jut hely az utazás során átélt kalandok felidézésére is. A mesekönyv már kapható a legnagyobb webáruházakban mint a Libri, a Líra, a Bookline vagy a Book24 de a saját weboldalamon is beszerezhető.

Add ki te is a mesédet ingyen!

Felbuzdulva a saját mesekönyvem kiadásán, kitaláltam, hogy más meseíró számára is lehetőséget adok a saját, nyomtatott mesekönyvbe való megjelenésre. Illetve arra, hogy legyen egy felület, ahol a saját meséiket publikálhassák, új olvasótábort toborozhassanak maguknak. Ezért hoztam létre egy közösségi meseíró és meseolvasó meseportált, a Meskete.hu-t, ahol már néhány hónap alatt is nagy érdeklődés mutatkozik a szerzők részéről írásaik megosztására.

Már az első 200 nap alatt több, mint 1000 tag regisztrált az oldalra, több mint 250 meseíró pedig 950 mesét osztott meg. Ez idő alatt, már több, mint 64.000 alkalommal olvasták el meséiket és publikus szerzői adatlapjukat is több, mint 10.000 alkalommal megtekintették az érdeklődők. Az oldalon nem csak olvasható mese található, de hangosmeséből sincs hiány. Lassan eléri az oldal a 150 hallhatható meseszámot.

A számos kategóriában található mesék napról napra szaporodnak és hamarosan egy közösen kiadott mesekönyv formájában is alakot öltenek. A mesekönyv kiadási pályázat során pedig havonta jutalmazzuk a legaktívabb meseírók munkáját 3000, 5000 és 10000 forintos könyvvásárlási utalvánnyal.